utorok 23. júna 2015

TAG: You are what you read!


Tento tag ešte nerobil nikto. Je to výmysel mojej kamarátky, ktorej meno nebudem zverejňovať lebo nechce -,- Celé toto vzniklo keď sme riešili tému: You are what you eat. Nejako sme potom prešli na knihy a začali sme sa rozprávať o tom aké by to bolo keby sme aj my boli postavy v knihe a kto konkrétne by sme chceli byť. Uvedomili sme si, že by to bol dobrý tag - práve som niečo také (ale originálne) hľadala. Kamoška dala dokopy pár otázok na túto tému (záleží na tom z ktorého uhlu si to vezmete) a "nominovala" nás. 
My sme sa rozhodli, že nominujeme každého (doslova), koho tento tag zaujme a dostane sa k tomuto článku. :)


  S ktorou postavou sa absolútne stotožňuješ? Prečo?
Nataly: Asi to bude Margo z Paper Towns. Ja na jej mieste by som sa pomstila asi rovnako. Možno aj horšie xD Podvádzanie by som fakt nezniesla. Ona taktiež bola dobrý prípad - čiže aj to máme spoločné. Taktiež milujem záhady, ale ujsť by som neušla. 
Mildo: No u mňa to bude zrejme Day z Legendy. Veľmi sa my páčilo ako bojoval za nespravodlivosť voči ostatným a chudobným. Na jeho mieste by som asi urobil to isté čo on aj keď tie zranenia by som asi nezniesol :D 

  Ktorú postavu považuješ za svoj vzor? Nataly: Za svoj vzor vo všeobecnosti považujem všetky postavy (kladné). Na každej sa dá nájsť
niečo, v čom by som chcela byť rovnaká. Ak si mám ale vybrať tak by som chcela byť ako Tessa z The Infernal Devices. Ona bola odvážna, úprimná a milión ďalších úžasných vlastností.                                                            Mildo: Za svoj vzor považujem veľa postáv ale najbližšia my je asi Lend z Zlodejky duší. Bol vtipný a úprimný a to sa my na ňom najviac páčilo. Vedel rozveseliť človeka aj v depke. Takže za mňa Lend :)

  Aká kniha ťa najviac ovplyvnila? Zle alebo dobre?
Nataly: Totálne klišé, ale najviac ma asi ovplyvnila kniha Na vine sú hviezdy. Nejako ma to donútilo uvedomiť si, že si mám vážiť každú chvíľu a že mám byť vďačná aj za svoje malé nekonečno. Tiež som sa cítila ako pokrytec keď som knihu čítala. Do vtedy som sa často tvárila akoby žiadne problémi neexistovali a bola som nevďačná. John Green mi otvoril oči.
Mildo: No mňa asi najviac ovplyvnila kniha Hry o život. A to z toho dôvodu že my prišlo strašne nespravodlivé len tak zobrať 24 detí od rodiny a nechať ich bojovať o svoj život. Nútila ma rozmýšľať o tom či by sa mohlo niečo také prihodiť aj u nás.

  Vieš o nejakej knihe, ktorú nemáš rád/a len preto, že ju už poznajú všetci ostatní?Nataly: Ani nie. Väčšinou ma tento faktor od čítania neodradí. Akurát v poslednej dobe mi stále viac a viac ide na nervy TFIOS. Dej bol úžasný, ale to ako to teraz všetci poznajú a rozoberajú. Je to všade...                             Mildo: Tak u mňa je to určite John Green - Na vine sú hviezdy. Ľudia ma s tou knihou strašne štvali keď o nej stále hovorili a mňa potom tá kniha ani nebavila.

 Čo ti celkovo dala každá jedna kniha, ktorú si prečítal/a?
Nataly: Súhrnne by som povedala, že mi knihy rozšírili obzory. Dozvedela som sa o nových miestach, prežila milión ďalších životov a tak ďalej. Dokonca aj zo záporných postáv si vždy niečo zoberiem. 
Mildo: Ukázala my strašne veľa nových životov ktoré som si či obľúbil alebo nie. Prežil som veľa zážitkov s hlavnými postavami.

 V ktorom kižnom svete by si chcel/a žiť?
Nataly:  Hard question! Chcela som povedať, že Hunger Games - ale to teda nie. Asi by som si ako správny TMI fanúšik vybrala Idris alebo New Yourk, to už by bolo jedno - hlavne tam kde je Jace.
Mildo: No ja by som chcel žiť určite v Rokforte z HP a to my dajú určite všetci za pravdu že je to úžasné a magické miesto kde by ste si užili veľa zábavy. 

 Byť vlkolakom alebo upírom?
Nataly: Myslím, že tot úplne závisí od konkrétnej knihy. V Twilighte určite vlkolakom - trblietať sa na slnku? no jasné. V Upírskych denníkoch by som zase bola radšej upírom a v Zlodejke duší taktiež. V Nástrojoch smrteľníkov by som bola napriek všetkému radšej vlkolak, keďže tam nie je žiadny spôsob ako byť na slnku (nerátam Simona). Pre mňa ani tak nejde o nesmrteľnosť ale o ostatné vymoženosti
Mildo: U mňa by to bol rozhodne upír. Hlavne z Upírskych denníkov a z Zlodejky duší :D 

 Ktorú zápornú postavu by si najradšej považoval/a za kladnú len preto, že sa ti proste páči?
Nataly: V Pekelných strojoch ma neskutočne naštvalo že z Jassamine spravili tú zlú. Ona bola vždy taká sympatická. Nechcela som aby skončila tak ako skončila.
Mildo: Asi by to bol Tessin brat z pekelných strojov ktorý som už zabudol ako sa volá :D Moc veľký dôvod ani na to nemám :P

 Aká postava z knihy je tvoja spriaznená duša?
Nataly: Will Herondale. Alebo hociktorý Herondale. Oni majú totiž také úžasné vlastnosti a v každej jednej knihe som ich milovala. (odhliadnuc od toho ako dobre vyzerajú xD)
Mildo: Rozhodne Evie z Zlodejky duší. Lepšiu knižnú postavu snáď ani nepoznám. Jej vtipné názory ma vždy dostali a ona je proste dokonalá.                                                                                                           (osobná otázka) Bol/a si na niekoho zlá alebo dobrá na niekoho len kvôli knihe?                                                                                   Nataly: Dobrá ani nie. Jedine ak sa v knihe stane niečo strašné tak mám depku celý deň a pár krát  na niekoho vybehnem alebo tak. Na niekoho nakričím a tak Dosť ma dej v knihe ovplyvňuje, hlavne náladu.  Mildo: U mňa je to skôr dobrý ako zlý. Knihy ma väčšinou vždy rozveselia a mám dobrú náladu.